torstai 21. maaliskuuta 2013

eläinlääkärissä

Ainulla on jo jonkun aikaa ollut satunnaisesti jotain ongelmaa vasemman takajalan kanssa. Eli silloin tällöin lenkillä takajalkaa on pitännyt kesken lenkin ojentaa taaksepäin ja nyt viime viikolla Ainu veti takajalkansa 3 kertaa alleen. Tuo jalan vetäminen alle kesti vain pienen hetken mutta selkeästi näytti siltä, että koiruudella oli tuolloin kipua. Pienen ns. hengähdystauon jälkeen Ainu oli taas oma itsensä ja jatkoi lenkkiä reippaasti eteenpäin. 

Tänään sitten käytiin tuon vaivan takia eläinlääkärillä. Martina katsoin ensin Ainun liikkumista ja sen jälkeen tutkittiin polvet ja kintereet ja ne olivat kaikki näyttivät olevan kunnossa. Sitten kuvattiin selkä ja samassa kuvassa näkyi myös tuon ongelmallisen jalan polvi ja lonkka. Ja edelleen kaikki ok. Koska tehtyjen tutkimusten perusteella mitään ihmeellisempää ongelmaa ei löytynyt arvioi Martina, että ongelma saattaisi johtua hermopinteestä tai lihasjumista. Kivunlievitykseen Ainu sain 14 vkr kipulääkityksen, passituksen hierontaan ja kehoituksen pitää koira levossa seuraavan 2vk ajan. Eli huomenna varataan aika Helille ja sitten toivotaan, että vaiva levon ja lääkkeen avulla alkaisi helpottamaan. Onneksi tuolta ei löytynyt nyt mitään vakavampaa ongelmaa, sillä olin tyypilliseen tapaani jo ennättänyt miettiä vaikka mitä...

Vaikka eläinlääkärissä käynnin syy olikin itsessään ikävä, niin itse käynti oli ainumaiseen tapaan oikein miellyttävä kokemus. Ainu ryntäsi sisään eläinlääkärille into puhkuen ja kaikki vastaantulijat tervehtien. Sitten haisteltiin häntäheilun kaikki nurkat ja hyllyt .. ja niin kuin aina, oli itse eläinlääkärin näkemin varsin riemullinen tapaus. Lääkäri käytiin moikkaamassa häntä heiluen ja hyppien ja sitten taas haisteltiin. Itse toimenpiteet sujuivat helposti ja sen jälkeen taas tutkittiin paikkoja ja moikattiin lääkäriä ja haisteltiin. Ja koska Ainulla oli mitä ilmeisemmin oikein mukavaa, niin mitään kiirettä kotiinkaan ei tuntunut olevan.... Hassun hauska koira!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti