maanantai 7. toukokuuta 2012

Kuopijon karkelot

Koska nukkuminen viikonloppuisin ja varsinkin sunnuntai aamuisin on aivan liian yliarvostettua niin lähdettiin sitten Kaisan kanssa ajelemaan kohti Kuopijota aamulla klo 5.30. Tiedossa oli neljä radallista agilityn riemua mukavalla keinonurmialustalla... Kaksi ensimmäistä rataa tuomaroi Jari Tienhaara ja kaksi viimeistä Rauno Virta.

Ekalta radalta saatiin tulokseksi nolla ja sijoitus oli 3/17. Aivan radan alussa Pyry ei liikkunut ihan yhtä hyvin kuin yleensä mutta sitten radan puolivälissä vauhti normalisoitui. Radalla oli myös keinu, joka tehtii huom. kahteen kertaan ensimmäistä kertaa meikäläisen kisauralla. Ensimmäisellä kerralla keinu oli tosi hidas ja Pyry pysähtyi jo ylösnousulle, josta sitä piti sitten houkutella eteenpäin...toisella kerralla suoritus oli jo sitten nopeampi. Eli tyytyväinen saa kyllä olla tuohon sijoitukseen.

Tokalta radalta saatiin hylky jo neljänneltä esteeltä. Syynä hylkyyn oli jälleen kerran kartturin kykenemättömyys rytmittää omaa liikettään eli ryntäsin taas menemään niin että unohdin sitten ohjata... Tuon jälkeen rata sujuikin sitten virheittä ja kontaktit puomi*2 ja A*2 menivät ihan oppikirjan mukaisesti.

Kolmennelta radalta saatiin taas vaihteeksi nolla ja sijoitus oli 3/24. Radalla oli jälleen keinu ja sen suoritus oli yhtä hidas kuin ekalla radallakin...huoh.. Muutoin rata meni ihan ok mutta vähän mietityttää toiseksi viimeisen A:n vapautus eli lähtikö Pyry liikkeelle vapautuskäskystä vaiko aavistiko tilanteen. Ihan varma en tilanteesta ole, sillä niin rajalla tuo liikkeellelähtö kyllä oli...

Neljännellä radalla oli niin koira kuin kartturikin jo aika väsynyt. Tuloksena oli hylky kun onnistuin taas saamaan Pyryn putken väärään päähän paikassa jossa se ei edes ollut se kaikkein loogisin vaihtoehto... Eli nuo putket pitää ottaa nyt kyllä tehoharjoitteluun. Ei ollut nimittäin ensimmäinen hylky, joka saatiin vastaavanlaisesta tilanteesta.

Kokonaisuutena tuloksiin voi olla varsin tyytyväinen, mutta tietyt asiat tuolta kisoista jäivät vaivaamaan. Ensinnäkin Pyry ei ollut yhdenkään radan alussa ns. normaalissa vireessä. Pallohullu koira ei nimittäin innostunut pallosta vaan kierrokset piti nostaa namilla... vasta radan jälkeen pallo kelpasi palkaksi. En sitten osaa sanoa näkyikö tuo viretilan erilaisuus suoritusvauhdissa myös muilla kuin ensimmäisellä radalla. Ja sitten se keinu... tuossa keinun suorituksessa on ollut muuten tänä vuonna havaittavissa se, että keinonurmipohjalla keinu on ollut huono ja maneesipohjalla ongelmia ei taas ole ollut. Mietittiin jopa Kaisan kanssa, et voisiko Pyryllä olla tuolla kenonurmella hiukan epävarma olo ja se välittyisi heti sitten keinun suoritukseen negatiivisesti? Mene ja tiedä..tällä kertaa tuohon keinun suorittamiseen vaikutti varmaan ainakin se, että viretila ei ollut ihan maksimissaan. Mutta oli syynä mikä tahansa, niin kyllähän tuohon keinun suorittamiseen pitää saada lisää varmuutta, sillä tällä hetkellä sen suoritustaso vaihtelee niiiiiin maanperusteellisen paljon. Eli eikun vaan treenaamaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti