keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Tiistain liitelyt

Tiistaina oli vuorossa viikoittaiset ohjatut treenti ja tällä kertaa vuorossa oli perinteinen ratatreeni... ja mukavan radan Katja olikin taas meille laatinut..


Olimme saaneet radan jo etukäteen tutustuttavaski ja alkuperäinen tarkoitus oli pysytellä varsin tiukkaan omalla mukavuusalueella... mutta loppujen lopuksi mukaan tuli muutama kohta, jossa siltäkin sitten poistuttiin ja hyvä niin. Eli sitten vain liitämään... eli 2 hypylle valssi ja sen jälkeen perjättö ennen estettä 6. Ensimmäisellä yrittämällä tuo väli 1-6 ei onnistunut, sillä Pyry kipaisi esteeltä 4 suoraan A:lle. Kun koiruuden otti esteen 4 jälkeen paremmin haltuun niin matka jatkui ilman suurempia ongelmia. Kepit suoritin keinun puolelta, sillä Pyry kestää häiriötä keppien loppupäässä huomattavasti paremmin kuin keppien alussa. A:n suoritin keppien puolelta ja nappasin koiran mukaan putkelle. Ensimmäisellä kerralla Pyry vetäisi kontaktin läpi ilman pysähdystä ja tämän jälkeen tuota pintaa jouduttiinkin hiukan palauttelemaan. Sitten ennen estettä 14 perjättö ja seuraava persjättö tehtiin sitten ennen putkea 20. Tuonne putkelle oli aikas kiirus ja kerran kävi niin, että Pyry jätti suorittamatta matkalta yhden hypyn, myös hypylle 16 koiruus piti ohjata pienellä liikkeellä tai muutoin Pyry tuli siitä helposti ohitse.

Jos tähän mennessä oli pysytty siellä mukavuusalueella kaikkine perjättöineen niin sitten seurasikin osio, jossa kokeiltiin niitä vähän vähemmän käytettyjä ohjauksia. Eli hypylle 23 saksalainen ja hypylle 25 viskileikkaus ja siitä pakkovalssilla kepeille. Ja yllätys, yllätys tuohan onnistui... ja vielä monta kertaa. Tuo keinulle vienti oli meille varsin hankala, sillä tulokulma oli vaikea ja tällöin myös keinulletulovauhti jää alhaiseki. Eihän se keinu sitten mikään vauhdikas ollut mutta joka kerta se kuitenkin tehtiin ja osa toistoista oli jopa siedettäviä... siis meidän nykytasolla mitattuna. Sitten kokeiltiin taas vähän omasta normiohjauksesta poikkeavaa ratkaisua tuohon hypylle 28 ja sitähän saatiinkin sitten treenata oikein urakalla. Eli tarkoituksena oli tehdä tuohon pakkovalssi... mutta onnistuin aina lähtemään liikkeelle liian aikaisin ja liike veti sitten Pyryn hyppäämään hypyn väärästä suunnasta. Tuota kohtaa treenattiin valehtelematta varmaan 15 kertaa ja oiskohan joukkoon mahtunut max kaksi edes sinnepäin onnistunutta suoritusta.

Mutta kokonaisuutena radasta ja sen suorittamisesta osittain oman mukavuusalueen ulkopuolella jäi kyllä sen verran hyvä fiilis, että täytyypä kokeilla joskus toistekin =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti